perjantai 20. toukokuuta 2016

Ruusunmarja, ruusun kielukka

Käyttö ravintona

Sisältää 
runsaasti c-vitamiiniä (jopa 1700-2000mg/100g kuivattua)
Folaatteja
A-vitamiiniä
E-vitamiiniä
Kivennäisaineita
Kuitua

Käyttötarkoitus
Virtsatietulehdukset
Päänsärky
Pahoinvointi
Nivelvaivat
Ruusunmarjaölyä ulkoisesti ihon hoitoon

Huomioitavaa
Kaikki marjat syötäviä

Keruu kypsänä, ei pehmeänä

Siemenet pois lusikalla tai lusikanvarrella

Putsaus vinkki;
Halkaisu ja kanta pois.
Siemenet pois lusikalla
Veteen laitto, jolloin loput siemenet nousee pinnalle.

Käyttötavat
Kuivatus, esim nauhaan pujotettuna tai ritilällä/verkossa, siemeniä ei tarvitse poistaa
Sose
Hillo
Mehu, esim soseesta laimennettuna
Jauhe
Tee, kuivattua 1rkl/1kuppi
Viini
Kastike
Kiisseli
Vispipuuro
Voidaan puristaa myös öljyä

Hyviä kumppaneita
Omena sopii ruusunmarjan kaveriksi, 1/3 osa ruusunmarjaa, 
2/3 osaa omenaa



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti